17:00

IFK Västerås FK P06 Lag Blå

Referat: Hallstahammars SK FK P06 - IFK Västerås FK P06 L...

Idag åkte vi till Hallstahammar för match i Svarta serien. Hallstamatcherna brukar av tradition bli jämna matcher med mycket nerv. Idag blev inget undantag.

Vi ställde upp med 3-4-1 uppställning där yttermittfältarna hade uppgift att växelvis tillsammans med forward pressa deras ytterbackar men också följa deras ytter hela vägen tillbaka i försvar för att understödja våra ytterbackar. Det här gav oss mer spelmöjligheter på centralt mittfält med två spelare tillgängliga. Spelmässigt tycker vi den taktiken funkade bra idag. IFK laget spelade under ledning av Elias som dagens lagkapten.

Första perioden inledde vi lite försiktigt för att känna på Hallsta men kom snart in i matchen ordentligt. Hallsta gör matchens första mål en bit in i perioden men vi kan kvittera innan pausvilan efter en väl förvaltad frispark av Oskar P.

Andra perioden rullar vi boll riktigt bra, har fantastiskt bra kommunikation, peppning och massor av energi i laget. Tyvärr är det Hallsta som får utdelning vilket inte alls avspeglade matchen i det läget och de går upp till 3-1. Det är nu den riktiga ”IFK-mentaliteten” som vi saknat några matcher under hösten sätter in och vi ökar trycket mot Hallsta. Pressen ger resultat och innan pausvilan får vi den välförtjänta reduceringen till 3-2 av Philip.

Inför tredje är killarna hur taggade som helst och går ut och gör en kanonperiod. 3-3 efter fint inlägg från Dante till James som trycker in bollen i mål. Vi har nu vinstläge men får efter en tilltrasslad situation straff mot oss. Wiktor räddar men returen slås in av Hallsta. 10 minuter kvar och vi går max för kvittering men lyckas inte få in bollen.

I snacket efteråt är både vi och killarna överens om vilka som gjorde den bästa matchen. Som vi sa
till killarna, ”idag var det roligt att coacha och det syntes och hördes att ni också hade kul killar”. Skickar också med en liten tankeställare till föräldrapubliken idag; många av killarna kommenterade att ”hejandet” inte bara gav positiv energi till dem… ;)
Alla killar får idag högsta betyg för inställning och spelglädje!
Tack till domare och Hallstahammar för en kul kamp!